Onze Dojo

Bujinkan Dojo Oostkamp telt een 20-tal enthousiaste leden die zich elke vrijdagavond verzamelen om de traditionele Japanse krijgskunsten te bestuderen die verzameld zijn onder de koepel van de Bujinkan.

Historiek

De Bujinkan dojo in Oostkamp werd opgericht in het jaar 1992 door Jean-Luc Lakiere, Jean-Marie Beuckels en Philip Vermeulen nadat ze reeds enkele jaren (sedert 1988) enthousiast trainden bij Benedikt Sas (toen nog shidoshi) te Gent. Benedikt Sas is momenteel 15de Dan.

Door de jaren heen kende de club een vrij constant ledenaantal en zijn er verschillende mensen voor hun jarenlange inzet en training beloond met een zwarte band.

Sedert 2000 heeft Jean-Luc de taak van het lesgeven doorgegeven aan  enkele van de hogere dan graden uit de club. Jean-Luc kon zich dan beter toeleggen op de administratieve aspecten.

Momenteel worden de trainingen verzorgd door Christophe Timbremont (15de Dan), Brecht Beheydt (12de Dan) en Dirk Desmet (6de Dan).

Christophe, Brecht, Dirk en Jean-Luc trainden reeds enkele malen in Japan met de grootmeester Masaaki Hatsumi. Daar haalden Christophe (in 2008), Brecht en Dirk (in 2013), na een geslaagde saki-test, hun 5de Dan.

Oprichting VZW

Ondertussen bleek het niet langer houdbaar om de verantwoordelijkheid voor de club op één paar (zij het wel zeer sterke) schouders te laten rusten. Daarom werd beslist om in 2012 een VZW op te richten. Jean-Luc blijft wel erevoorzitter en nauw bij de club betrokken. Het bestuur van de vzw bestaat uit:

  • Christophe Timbremont - voorzitter
  • Brecht Beheydt - penningmeester
  • Wim Winderickx - secretaris

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren