Bujinkan Budō Taijutsu

In de jaren zeventig richtte Hatsumi Masaaki uit Noda in Japan, Bujinkan op. Bujinkan is een organisatie die tracht het Bujinkan Budō Taijutsu wereldwijd te verspreiden. Vandaag is Bujinkan op alle continenten vertegenwoordigd en in de meeste landen.

Bujinkan Budô Taijutsu is een krijgskunst, ontstaan uit de overlevering van eeuwenoude ninjutsu- (ninja) en bugeitechnieken van negen verschillende scholen of ryûha. Deze scholen zijn samengebracht onder Takamatsu sensei (1889-1972) en Masaaki Hatsumi, onze huidige grootmeester.


  1. "Bujin" betekent eigenlijk krijgsgod. Het kan echter tevens worden vertaald als "goddelijke krijger", wat één van de vele bijnamen van Takamatsu sensei zou zijn geweest.

  2. "Budō" wordt meestal vertaald als "vechtsport". Hatsumi sensei heeft echter beslist zijn krijgskunst "Bujinkan Budō Taijutsu" te noemen om zijn verbondenheid tegenover andere stijlen uit te drukken en om het systeem positiever te presenteren. Tot dan toe werd deze krijgskunst immers gelijkgesteld aan de zogenaamde moordenaarskunst "ninjutsu" wat uiteraard de nodige slechte pers met zich meebracht.

  3. "Taijutsu" is de eigenlijke krijgskunst, het ongewapende gevecht. Het taijutsu vormt echter de basis van alles.


Omdat Bujinkan een ‘levende’ vechtkunst is en antwoord biedt op reële situaties die zich kunnen voordoen in het dagelijkse leven, wordt Bujinkan o.a. beoefend door vele professionals wereldwijd (politie, veiligheidspersoneel, etc.).

Bujinkan Budô Taijutsu is een compleet geheel van zowel ongewapende als gewapende technieken met oneindig veel variaties, o.a. lang en kort zwaard, mes, wapenstokken (Bo/Jo/Hanbo/Jutte), maar ook touwen, kettingen, speer en hellebaard (Naginata) komen aan bod.

Bujinkan Budô Taijutsu stelt u in staat om door een natuurlijke beweging uw natuurlijk evenwicht te (her)vinden en maakt het mogelijk elke hindernis in het leven te overwinnen, ongeacht uw kracht, leeftijd of geslacht. Niet enkel lichamelijke vaardigheden maar ook de ontplooiing van de persoonlijkheid is erg belangrijk. Door op een gebalanceerde manier te trainen gaan we een dialoog aan met onszelf en leren we onze ergste vijand te overwinnen: onszelf.

Onder andere respect, verdraagzaamheid en loyaliteit ten opzichte van elkaar kenmerken de training.

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren