Wij zijn opnieuw gestart met onze trainingen. Check onze Facebookpagina of neem contact met ons op voor de laatste informatie.

Zelfverdedigingsinitiatie voor Femma

Bujinkan Dojo Oostkamp werd midden oktober uitgenodigd door Femma Oostkamp (voor de dyslectici onder ons, neen, niet die feministische protestgroep, dat is een andere afkorting), om een korte initiatie zelfverdediging te geven. 

Het werd een interessante en plezante avond. De dames maakten kennis met enkele basistechnieken over het reageren op vastgegrepen worden bij de arm, rond het lichaam, op wurgingen… hoe het lichaam werkt of tegenwerkt… alternatief/verdedigend gebruik van huis-, tuin- en keukenmateriaal… en alles natuurlijk met de nodige humor.

De hele groep deed de oefeningen zeer enthousiast mee maar nog nooit kreeg de snoodaard van dienst zoveel medeleven. Af en toe moesten we er de dames aan herinneren dat de technieken bedoeld zijn als verdediging tegen een iemand die het niet goed met je voorheeft en dat medelijden hebben op dat moment niet echt aangewezen is.

In twee uren tijd kan je natuurlijk geen jaren ervaring en technieken meegeven. Maar ook al staat Femma nu niet plots voor Female Experts in Mixed Martial Arts, gaf de training toch enkele nuttige inzichten mee en hopen we dat het een aangename, leerrijke en natuurlijk ook een plezante avond is geweest.

(Disclaimer: er is duidelijk gemeld dat de technieken bedoeld waren voor gebruik in noodsituaties en niet om de wederhelft uit de zetel te krijgen wanneer hij weer vergeten is de vuilbak buiten te zetten.)

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren