Initiatie Sint-Pietersschool

IOp 15 en 22 februari 2016 gaven wij een initiatie voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Sint-Pietersschool in Oostkamp.  In totaal waren er 6 sessies van een uur, verspreid over de twee dagen.

Voor ons was de initiatie ook even aanpassen omdat onze leden minimum 16 jaar oud zijn, wat een groot verschil maakt met 11-12 jarigen.  En niet enkel aanpassen in de technieken, ook het enorme enthousiasme waarmee de leerlingen ertegen aan gingen, zorgde ervoor dat we de leerlingen toch regelmatig wat moesten intomen.

Uiteindelijk werden er technieken aangeleerd tegen het vastgrijpen aan de handen en de armen, het vastgrijpen van het lichaam, wurgingen en slagen.  Daarnaast werden ook een paar oefeningen met tanto (mes) gegeven.  Tussendoor werden ook enkele technieken getoond die we – door de beperkte tijdsduur – niet konden opnemen in de oefeningen (bv. het rollen).

Op het einde werd nog een uitleg gegeven over het verschil tussen samoerai en ninja en over de verschillende wapens die door ons worden gebruikt.

Uit de reacties en vragen achteraf kon enkel afgeleid worden dat de leerlingen zich goed geamuseerd hadden en ook best geïnteresseerd waren.  Wie weet komen we enkelen over een paar jaar nog eens tegen op de tatami.

Het bestuur wil ook de mensen die zich hebben vrijgemaakt op een weekdag om deze initiaties mogelijk te maken van harte bedanken.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren