Sportdag Sint-Lodewijkscollege

Ook dit jaar waren we met onze dojo van de partij op de sportdag voor het 5de en 6de middelbaar van het Sint-Lodewijkscollege (Brugge). GeInteresseerde leerlingen konden kiezen om tijdens de voor- of namiddag kennis te maken met onze krijgskunst.

Tijdens de initiatie lieten we hen actief proeven van een ruim gamma aan disciplines zoals: ongewapende zelfverdediging, afweer van een aanval met een mes, technieken met de minder bekende kusari fundo (technieken die ook goed werken en geoefend kunnen worden met een kort stuk touw in plaats van een ketting), zwaardtechnieken en stokvechten. De initiatie werd ook af en toe gecombineerd met het demonstreren van andere - gevorderde -technieken en wapens.Uit het applaus en de gesprekken achteraf leiden we af dat het weer een geslaagde en gesmaakte initiatie was. De deelnemers zijn wellicht enkele illusies armer maar ook een ervaring, wat inzichten en soms een blauwe plek rijker. Het voornaamste is dat ze zich vooral goed geamuseerd hebben.

En zoals steeds, nam je deel aan de initiatie of ben je gewoon geïnteresseerd en wil je verder kennismaken met onze krijgskunst, dan ben je altijd welkom op onze trainingen.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren