Wij zijn opnieuw gestart met onze trainingen. Check onze Facebookpagina of neem contact met ons op voor de laatste informatie.

Gasttraining Werner Van Hoye

Op 22 aprilmochten wij opnieuw bezoek ontvangen van de zusterclub uit Turnhout. Na de vorige keer Daan Beheydt op de tatami te hebben gehad, was het ditmaal de beurt aan Werner Van Hoye.

Werner is reeds sedert 1992 bezig met Bujinkan (naast ook andere gevechtsporten/krijgskunsten die hij in het verleden heeft beoefend). Werner werd tijdens zijn laatste reis naar Japan (2015) voorgedragen als 12 de dan door Nagato Sensei en ontving later deze graad ook na goedkeuring door Hatsumi sensei.

Werner besloot een training te geven over een speciaal wapen, namelijk de kyogetsu shoge. Dit wapen is niet zo gekend en wordt niet zo bijzonder veel aangeleerd, maar is wel een typisch ‘bujinkan-wapen’. Dat dit blijkbaar wel aansprak, was duidelijk want er stonden niet minder dan 16 mensen op de tatami, trouwens geen evidentie met een afstandswapen.

Na eerst een kleine basis aan te leren (zwaaien, werpen, …) werd onmiddellijk overgegaan naar oefeningen tegen zwaard. Zowel de armen, het hoofd, de benen als de voeten waren duidelijke targets en velen konden achteraf wel hier of daar een schaafwonde ontdekken van de touwen.Sommigen – lees: de dummy van dienst – kon daar nog iets meer van meespreken. Dat het gebruiken van het wapen geen evidentie was, bleek ook al snel, maar niettemin leerde iedereen enorm veel en werd er ook veel plezier gemaakt op de mat. Op het einde van de training werden dan ook enkel positieve geluiden gehoord.

De club wil Werner bedanken voor deze zeer interessante training, evenals alle aanwezigen. Een speciale dank ook aan allen die nog de tijd vonden om een paar kyogetsu shoge’s in elkaar te steken voor deze training zodat ieder er eentje ter beschikking had.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren