Wij zijn opnieuw gestart met onze trainingen. Check onze Facebookpagina of neem contact met ons op voor de laatste informatie.

Whiskyavond, een terugblik

Ondertussen kunnen we terugblikken op een vierde geslaagde whiskyavond. De wijziging van locatie, "de Zuidleie" in Moerbrugge in plaats van "de Wieke", bleek geen slechte zaak. We waren ook zeer tevreden dat we nieuwe gasten mochten verwelkomen, in het bijzonder de delegatie van Karateclub De Valkaart Oostkamp. Het was aangenaam te merken dat beoefenaars van krijgskunsten elkaar ook vinden buiten een dojo...

Dit jaar ging de aandacht op whiskyvlak uit naar Europa, en dan voornamelijk de nog niet bezochte regio's.

Startend met deutsche gründlichkeit, langs Tsjechië met verborgen parels uit een bijna vergeten Sovietverleden, met een eerste Scandinavische stop in Zweden, en na een doortocht door Frankrijk, die het natuurlijk weer eens anders moet doen met boekweit, konden we een eerste helft van onze verkenningstocht afronden.

Na een korte pauze, een moment op een frisse neus te halen, een broodje te eten, zetten we onze proeverij verder met Nederland, op zich niet slecht, maar ergens - niet echt onverwacht - te duur en teveel, oningeloste, verwachtingen scheppend in de omschrijivng. Daarna bleek ook dat niet enkel de Schotten, maar ook de Welsh, op het Perfide Albion iets van whisky afweten. Het einde van de tocht kwam in zicht met een tweede Scandinavische passage, dit keer kwam Finland aan de beurt. De uiteindelijke finish lag in Zwitserland. En het mag gezegd worden, "neutraal" is het laatste wat in je opkomt als je de whisky wil omschrijven.

Bij deze nog eens bedankt aan allen, de organisatie, de helpende handen, iedereen die aanwezig was, .... We beloven alvast werk te maken van een volgende editie. En Brecht, vergeet het niet, belofte maakt kilt.

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren