Wij zijn opnieuw gestart met onze trainingen. Check onze Facebookpagina of neem contact met ons op voor de laatste informatie.

Terugblik, seminar Michael Pearce

Op  27 november kregen we in Oostkamp nogmaals, en vrij onverwacht, bezoek van Michael Pearce. Eén van onze vaste contacten in Japan bleek vrij onverwacht met zijn echtgenote naar Parijs te komen en vond het geen probleem om een kleine zij-uitstap richting Belgenland erbij te nemen.

We konden hem daarom strikken om op maandag in Gent en vrijdag in Oostkamp training te komen geven. Michael focuste vooral op basisbewegingen uit de kihon happo. Hij gaf ook meer info over het waarom van bepaalde bewegingen en raadt ons allemaal aan om bewegingen zorgvuldig op te bouwen.

Als iets niet lukt hebben we vaak de neiging om te beginnen variëren (henka), waardoor we soms er niet toe komen om onze fouten op te merken en te verbeteren. Variatie zou maar mogen starten eens je de basistechniek goed onder de knie hebt. Lukt iets niet? Breek de techniek dan in stukjes en ga in gesprek met je trainingspartner. Waar loopt het mis, waar en waarom verlies je controle? Door daar met je partner op in te gaan zal je uiteindelijk misschien minder verschillende oefeningen gedaan hebben op een training, maar je zal wel duidelijk gegroeid zijn in de oefeningen die je doet. Michael heeft dit systeem zelf jaren toegepast met zijn vaste partner en beiden hebben op die manier hun basistechnieken grondig onder de knie gekregen.

Na de training en de obligate groepsfoto werd er uiteraard nog even deftig nagekaart bij een stevig glas in de Fargon. Of wat had u gedacht?
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren