Viering 25 jaar Bujinkan Dojo Oostkamp

Op zaterdag 2 december vierde onze club zijn 25-jarig bestaan. Moest u het zich afvragen: neen dat is niet onze exacte stichtingsdag. Aangezien we lange tijd een feitelijke vereniging waren en er zelf een vijftal jaar voor 1992 sprake was van een soort Bujinkan Oostkamp, hebben we niet echt een vaste stichtingsdatum.

Bujinkan Oostkamp begon immers met een aantal mensen die in Gent bij Benedikt Sas de kunst gingen leren en af en toe samen in de tuin daar verder op oefenden. Het was Jean-Luc Lakiere die de bezieler was om ook in Oostkamp een locatie te zoeken en een afdeling te starten. Dat gebeurde in 1992, waardoor we dat jaar meteen tot startjaar bombarderen. Die locatie werd zaal Patria, een stukje Oostkamps erfgoed dat intussen ter ziele is gegaan. Sommigen hebben er nog mooie herinneringen aan, anderen krijgen nog koude rillingen als ze terugdenken aan die zaal. En dat mag u letterlijk interpreteren, in de Patria bedroeg het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur zelden meer dan 2 graden. De club verhuisde daarom met veel plezier naar de nieuwe mattenzaal in de Valkaart, locatie waar we tot op vandaag wekelijks trainen.

Hoog tijd dus om dit te vieren. Plaats van afspraak was de zaal Zuidleie, voor een middagprogramma met training (of wat dacht u anders), gevolgd door een avond gevuld met een goed glas, hapje, muziek en gesprek.

Omdat we dus intussen 25 jaar bezig zijn lieten we Jean-Luc nog één keer opdraven voor een verjaardagstraining. ‘Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken’, luidt het spreekwoord. En wie er in de namiddag bij was kan getuigen dat Jean-Luc nog steeds zeer goed weet waar de pijnpuntjes liggen, of hoe creatief een mens kan zijn met een vuilblik of een waterfles.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

In het tweede deel van de training lieten onze vaste trainers, Brecht en Christophe, nog een paar leuke methodes zien om met een tegen een mes of zwaard te vechten. Voor sommige aanwezigen was het de eerste keer dat ze niet op een mattenvloer trainden en velen zullen dat de zondag bij het opstaan nog wel even gevoeld hebben.

Na een drietal uurtjes trainen was het tijd voor het officiële gedeelte. De gasten, waaronder burgemeester Jan de Keyser, enkele schepenen en leden van de gemeenteraad, stroomden toe, de foodtruck werd opgesteld en onze gelegenheidsband zette zijn materiaal op.

Alvorens in de hamburgers te duiken (maar wel al met een glas in de hand) werden een aantal zaken in de verf gezet. Vanuit het bestuur konden we het uiteraard niet nalaten om Jean-Luc passend te eren, niet met een bloemetje, maar wel met een iets robuustere herdenkingsrots. Wij willen ook via deze weg nogmaals de man danken voor de jarenlange bezieling en het vele werk dat hij zichtbaar en onzichtbaar heeft verzet.

Daarnaast kreeg ook Dirk Desmet een aandenken ter gelegenheid van zijn 25 jaar als Bujinkan lid. De burgemeester zette de club ook even in de schijnwerpers en benadrukte de meerwaarde van het verenigingsleven voor de gemeente en voor elkaar. Waarna iedereen zich met plezier tegoed deed aan spijs en drank en we genoten van de muziek en van het bijpraten met oude en nieuwe leden.

We willen iedereen danken voor zijn of haar medewerking of aanwezigheid. Wij hebben ervan genoten en we hopen uiteraard dat we in de toekomst nog vele jubileums samen mogen vieren.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

In de pers!

Nu en 25 jaar geleden...

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

 

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren