Wij zijn opnieuw gestart met onze trainingen. Check onze Facebookpagina of neem contact met ons op voor de laatste informatie.

"Waarheid Durven of Doen"

Bujinkan Dojo Oostkamp werkte onlangs mee aan een aflevering van het programma Waarheid Durven of Doen. Deze aflevering werd uitgezonden op maandag 16 augustus 2021. Hierbij kwam een heel specifiek aspect van onze krijgskunst aan bod nl. "tameshigiri", snijoefeningen met een zwaard.

Hiervoor dienden we de in een recordtempo een spoedcursus omgaan met een katana te geven aan de vier deelnemers aan het programma. Door de uiterst beperkte tijd die we hiervoor kregen, lag de focus op het veilig omgaan met een zwaard en het uitvoeren van een eenvoudige snijbeweging (zonder dat ze zichzelf, omstaanders of het decor om zeep helpen). De oefensessie met bokkens - die ook zeer humoristische momenten bevatte - haalde het programma echter niet.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

Achteraf bekeken bleek het aspect "durven" meer bij de instructeur te liggen (bedankt "samoerai krijger" Brecht) - in de zin van "durf ik de deelnemers wel een echt zwaard in hun handen geven" - dan bij de deelnemers zelf.

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren