Wij zijn opnieuw gestart met onze trainingen. Check onze Facebookpagina of neem contact met ons op voor de laatste informatie.

English

Avondseminars met Michael Pearce

Op 18 en 19 mei was Michael Pearce, ondertussen voor de derde keer, te gast bij Bujinkan Dojo Belgium om training te geven. Bujinkan Dojo Oostkamp werkte hieraan opnieuw intens mee.

Voor wie Michael Pearce (nu nog) niet kent...

Als twintiger liet hij de VS achter zich en vestigde hij zich in Japan om bij grootmeester Masaaki Hatsumi onze krijgskunst te bestuderen. Ondertussen woont en traint hij er al 25 jaar.

Deze keer was het eerder een blitsbezoek aansluitend op zijn verblijf in Frankrijk.  In plaats van een hele dag te trainen werd daarom gekozen voor twee intense avondseminars.

De focus lag hierbij op de basis elementen: gewoon wandelen en in balans staan. Dit zijn ook echt basiselementen en principes die ook in andere krijgskunsten aan bod komen. Michael liet ons daarom bij de opwarming ook vrij even te proeven van Bagua, een minder gekende Chinese krijgskunst die hij ook beoefent.

Op zich lijken dit eenvoudige dingen, tot je ze in de praktijk moet brengen. En neen dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt heeft niets te maken met je tegenstander, want die doet er eigenlijk niet toe. Gewoon zelf correct bewegen is al een uitdaging genoegd, en zeker als je er teveel begint over na te denken (wat zeker gebeurt als het niet lijkt te lukken).

Samengevat, het waren twee, weliswaar korte - maar zeer intense - trainingen waarop veel is bijgeleerd. Niet zozeer veel verschillende dingen maar een herinnering aan een solide basis waar je dan eigenlijk alles mee kan doen. Bedankt Michael, bedankt aan de organisatoren, bedankt aan de aanwezigen, bedankt aan de ukes en wellicht tot nog eens.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren