Training met Robin Doenicke

Vrij onverwachts kregen we op vrijdag 12 juni bezoek van Robin Doenicke in België. Robin is in het dagelijkse leven een collega van Michael Pearce en deed een rondreis door Europa met zijn gezin. Via Michael kwamen we met hem in contact en het werd een toffe kennismaking met het hele gezin.

Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder
Thumbnail Placeholder

Robin is een ware kosmopoliet. Als zoon van een Duitse vader en Britse moeder groeide hij op in Australië en leerde daar ook de Bujinkan kennen. In 1996 trok hij naar Japan met de bedoeling om daar 6 maand tot 1 jaar te trainen en dan terug te keren. Zoals vele anderen is hij er blijven plakken. Intussen woont hij er al bijna 20 jaar, en heeft er zijn gezin gesticht.

Hij is intussen een 15de dan binnen Bujinkan en traint in Japan vooral bij Nagato sensei en Hatsumi sensei. Wij hadden in Oostkamp het geluk om hem niet alleen als toerist te leren kennen, maar ook als gasttrainer te mogen begroeten in de Valkaart.

Robin gaf op een zeer actieve en dynamische manier les, ondanks de hoge temperatuur en vochtigheidsgraad die dag. We deden uiteindelijk slechts 4 oefeningen, maar deze werden grondig tot in detail uitgewerkt. Het belangrijkste basisprincipe dat Robin ons vanuit zijn trainingen meegaf is de nadruk op dekking. Belangrijker dan een opening te zoeken bij je tegenstander is jezelf zodanig te positioneren dat je zelf niet geraakt kan worden. Kansen om aan te vallen zullen zich vanzelf aandienen, zorg er eerst voor dat je zelf geen klappen krijgt. Daarnaast hamerde hij sterk op het gebruik van de heupen en bekken en niet de armen om kracht te genereren.

Het was voor ons een aangename en leerrijke training die uiteraard werd afgesloten met een korte verkenning van het plaatselijke gerstenat.

Trainingen

Elke vrijdag om 20u30 in De Valkaart, te Oostkamp

Meer informatie over:

Ons contacteren